Menu

Hvordan er det nu lige at en affugter er skruet sammen?

juli 21, 2011 - Industrimaskiner

I en tid med regnskyl over landet i så forholdsvis store mængder, at det skaber alvorlige problemer med oversvømmelser, er de gode råd dyre. Vandskader skaber stort kaos for mange mennesker, der må ty til pumper, manuel udbedring og i mange tilfælde leje af en affugter. Men er det nødvendigt med en affugter og hvordan virker sådan en industrimaskine, når den først kører.

Årsagen til brug af en affugter ligger ganske enkelt i den problemstilling der opstår, når man først har fået pumpet vandet ud af et oversvømmet område, som f.eks. et kælderrum. Godt nok er vandet væk, men der er stadigvæk masser af fugt i vægge, gulv og andre steder og det kan få alt til at rådne meget hurtigt, hvis der ikke affugtes grundig med en affugter.

En affugter fungere ved at varme den luft op der suges ind i maskinen, for så at køle luften ned hurtigt og den vej kondenserer vandet ud af luften. Der sidder en radiatorlignende installation i affugteren, hvilket gør det muligt for maskinen over tid, at trække praktisk talt alt fugt ud af den luft der suges ind. Kondensvandet samles i en beholder i bunden af maskinen og kan så derfra hældes ud i håndvasken eller lignende steder, efterhånden som den bliver fyldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *