Menu

Dart – sport, børneleg, drukspil? Eller lidt af det hele?

juli 31, 2019 - Spil og underholdning
Dart – sport, børneleg, drukspil? Eller lidt af det hele?

Dart har mange år på bagen, og det samme har debatten om, hvad dart egentlig er: en sportsgren, en leg for børn og barnlige sjæle eller et værtshusspil for fulderikker. I dette indlæg kigger vi nærmere på debatten og kommer med vores bud.

Dart som drukspil

Dart har en lang historie som drukspil med oprindelse i irske og britiske pubs og værtshuse. Arbejderne skulle slappe af og drosle ned efter en hård arbejdsdag. Det gjorde de i venners lag med et par gode krus øl og et slag dart, der fik både humøret og pulsen op. I dag er dart forsat et populært drukspil på beværtninger verden over, og på næsten alle seriøse værtshuse finder man udstyr til dart: skiver, pile osv.

Dart som sportsgren

Dart er anerkendt som sportsgren på verdensplan med to store dartforbund, Professional Darts Corporation og British Darts Organisation. Forbundene afholder hvert år darttuneringer med store pengepræmier på spil, hvor atleter såsom Phil Taylor, Gary Anderson og Michael van Gerwen deltager. Dart spilles også som seriøs sportsgren af almindelige mennesker i dedikerede dartklubber, der sommetider agerer rugestationer for nye professionelle dartspillere.

Dart som børneleg

Dart som en fritidsaktivitet eller leg for børn er udbredt i fritidsklubber og andre opholdssteder for børn. Forklaringen er nok, at udstyr til dart er billigt, samt at dart ikke kræver den store introduktion eller indføring for at være sjovt for både børn og barnlig sjæle. Det er nemt for pædagoger og forældre at sætte børn i gang med et spil dart, der kan underholde dem i timevis og måske også sørge for, at børnene får brændt lidt krudt af.

Hvad er så sandheden i debatten om dart?

Jo, sandheden er nok, at dart er lidt af det hele: sportsgren, børneleg og drukspil. Og det vil det nok blive ved med at være i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *