Menu

En tandlægevagt hjælper dig med akut tandpine efter lukketid

juni 7, 2019 - Tandpleje
En tandlægevagt hjælper dig med akut tandpine efter lukketid

Akut tandpine kan opstå på alle tidspunkter af døgnet – og ikke kun i hverdagene, men også på helligdage og i weekenden. Du kan komme ud for et uheld og knække en tand, tabe en plombe, eller måske får du bare ud af det blå voldsomme tandsmerter. I tilfælde af akut tandpine kan det være et problem at mange tandlæger kun har meget korte åbningstider og ikke holder åbent om aftenen, i weekenden eller på helligdage. Hvad gør du?

En tandlæge med tandlægevagt kan hjælpe akut

Har du fået akut tandpine og fundet ud af at din tandlæge holder lukket, så er din eneste mulighed for at få rådgivning eller behandling at finde frem til en anden tandlægeklinik, der har en tandlægevagt. En tandlægevagt betyder, at tandklinikken altid har en tandlæge siddende klar på telefon til at modtage henvendelser om akut tandpine. En tandlægevagt vil ofte være tilgængelig både tidligt om morgenen, sent om aftenen samt i weekender og på helligdage.

Kontakt en tandlægevagt angående akut tandpine

For at finde en tandlæge med tandlægevagt, så prøv at søge på internettet. Tandlægeklinikker med tandlægevagt skilter ofte med det. Find et akut-nummer og ring og forklar tandlægevagten om din tandpine. Hvordan opstod tandpinen? Har du knækket en tand eller tabt en plombe? Hvor store er dine smerter?

En tandlægevagt kan vurdere din akutte tandpine

Ofte vil en tandlægevagt kunne vurdere over telefonen, om du har behov for straksbehandling for akut tandpine. Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis tandlægevagten ikke mener, at du skal have straksbehandling, men godt kan vente med at få behandling til din egen tandlæge har tid. Men så har du fået ro i sindet om, at der ikke er noget alvorligt galt. Tit vil en tandlægevagt også give dig gode råd om, hvordan du forholder dig til tandsmerterne indtil behandlingen – for eksempel ved at tage smertestillende.

Hvis tandlægevagten omvendt mener, at din akutte tandpine skal behandles hurtigst muligt, så kan vedkommende ofte give dig en tid til behandling med det samme. På den måde er der ingen ulemper ved at forsøge dig med at ringe til en tandlægevagt, hvis du har fået akut tandpine uden for din egen tandlæges åbningstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *