Menu

Hvad er en BFO? Og hvorfor er den type plastikkirurgi populær?

juni 14, 2019 - Skønhed
Hvad er en BFO? Og hvorfor er den type plastikkirurgi populær?

Plastikkirurgi er et omdiskuteret og til tider kontroversielt emne, men samtidigt er plastikkirurgi i stigende grad populært blandt særligt unge danskere. En såkaldt BFO er én af de mest efterspurgte typer plastikkirurgi både i Danmark og internationalt. Hvad er en BFO, og hvorfor er denne form for plastikkirurgi så populær?

BFO står for ‘brystforstørrende operation’

BFO er den mundrette forkortelse for ‘brystforstørrende operation’. En BFO er en bestemt type plastikkirurgi, hvor silikoneimplantater indsættes i patientens bryster, mens vedkommende er i fuld narkose. En BFO udføres enten med henblik på at forstørre brysterne, ændre deres form eller opnå større symmetri mellem brysterne.

En BFO er for mange vejen til et bedre selvværd

Mange kvinder, der får lavet en BFO, gør det for deres egen skyld, og ikke fordi deres kærester eller mænd har bedt dem om det. Kvinderne har ofte længe været utilfredse med størrelsen på deres naturlige bryster og gået med ønsket om en BFO. En del af forklaringen på BFO’s popularitet kan være, at bryster er en vigtig del af kvinders femininitet. Yderligere ser vi i dag et skønhedsideal i både reklame-, film-, tv- og pornoindustrien, der favoriserer store bryster. Små bryster er derfor for visse kvinder grund til, at de føler sig mindre sexede eller kvindelige, og en BFO bliver af mange kvinder anset som en god løsning på problemet.

BFO er plastikkirurgi, der er til at betale

I dag koster en BFO på et privathospital fra omkring 35.00 til 40.000 kroner, og der findes mange muligheder for at låne penge til en BFO. Det betyder, at flere og flere danske kvinder reelt har råd til at få foretaget en brystforstørrende operation uden at ruinere sig selv. Og dette er måske en yderligere del af forklaringen på, hvorfor BFO er blevet en så populær form for plastikkirurgi. Selv helt unge kvinder kan med opsparing og/eller et lån finansiere drømmen om større bryster.

BFO og anden plastikkirurgi er blevet mere sikkert

Endnu en grund til, at BFO og andre former for plastikkirurgi er mere efterspurgt nu end tidligere, kan være, at plastikkirurgi generelt er blevet meget mere sikkert at få foretaget. I dag er plastikkirurger ofte specialister i bestemte operationer, og privathospitaler har udviklet tryghedsgarantier, der sikrer patienterne hjælp, hvis der skulle opstå komplikationer efter plastikkirurgi. Der er også sket en kæmpe udvikling inden for typer af implantater, således at faren for ruptur, ripling og kapseldannelse er væsentligt lavere end før i tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *