Menu

Hvad er en ejerskifteforsikring? Og hvorfor bør du have én?

april 24, 2019 - Bolig
Hvad er en ejerskifteforsikring? Og hvorfor bør du have én?

Er du boligkøber eller -sælger og står midt i din første bolighandel? Så har du sikkert fået at vide, at du bør købe en ejerskifteforsikring. Men hvad er en ejerskifteforsikring? Hvorfor er den så vigtigt at have? Og hvor køber man en ejerskifteforsikring? Læs videre og få svar.

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en helt bestemt slags forsikring, der sikrer, at en boligkøber kan få dækket udgifter til udbedring af uforudsete skader på sin bolig, der først opdages efter, at handlen er overstået. Det vil sige skader, der ikke er nævnt i den tilstandsrapport, som sælger har fået udarbejdet ved handlen. For at forsikringen kan dække skader, så skal de være af en sådan karakter, at de markant nedsætter boligens funktion eller værdi. Skaderne kan heller ikke være nyligt opståede skader såsom for eksempel pludselige vandskader, stormskader eller hærværk.

Der findes overordnet to typer ejerskifteforsikringer – en standardforsikring, der dækker i 5 år og en udvidet ejerskifteforsikring, der dækker i 10 år. Det kan være en god idé at investere i en udvidet ejerskifteforsikring med det samme, da den ikke blot har længere løbetid, men også dækker et bredere spektrum af skader end standardforsikringen. Som oftest kan en 5-årig forsikring dog godt forlænges senere, hvis man som boligejer finder det nødvendigt.

Hvorfor bør du have en ejerskifteforsikring?

Som boligsælger er det en fordel at købe en ejerskifteforsikring, da du derved kan afsige dig det sælgeransvar, som du ellers har ifølge dansk lovgivning. Når du sammen med boligkøber tegner en ejerskifteforsikring, så overgår ansvaret for at dække eventuelle skader nemlig til forsikringsselskabet.

Som boligkøber er du med en ejerskifteforsikring sikret mod at skulle diskutere med sælger om betaling af udbedring af skader – eller selv påtage dig udgifterne, der kan løbe op i mange tusinde kroner. Du kontakter blot dit forsikringsselskab, der vurderer skaderne og udbetaler en forsikringssum, hvis skaderne er dækket af din ejerskifteforsikring.

Hvor køber man en ejerskifteforsikring?

Boligkøber og -sælger køber sammen en ejerskifteforsikring hos et forsikringsselskab. Mange danske forsikringsselskaber tilbyder ejerskifteforsikringer. Dog er størstedelen af dem ikke specialiserede på feltet, men har blot ejerskifteforsikringer som en del af en større forsikringspakke.

Hvis du gerne vil være sikker på, at købe din ejerskifteforsikring hos en specialist, så kan du overveje at benytte Dansk Boligforsikring, der alene beskæftiger sig med ejerskifteforsikringer og har over 15 års erfaring på området. Hos Dansk Boligforsikring kan du både få tilbud på en ejerskifteforsikring med standard dækning eller med udvidet dækning.

Hvis du ikke går op i lige præcis, hvilket forsikringsselskab din forsikring tegnes hos, så kan du med fordel kontakte en række forskellige selskaber og få tilbud og priser fra dem alle og så tage en beslutning på den baggrund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *