Menu

Hvad skal en indisk restaurant altid kunne servere?

juli 11, 2017 - Madlavning
Hvad skal en indisk restaurant altid kunne servere?

Der findes utallige restauranter i København – alt fra USAs steak og barbecue til Japans delikate sushi. Der er også et stort antal indiske restauranter, men det er ikke dem alle, der kan servere ægte autentisk indisk mad. Her guider vi dig igennem de forskellige retter, en indisk restaurant skal have styr på for at levere en autentisk spiseoplevelse.

Tandoori Chicken

Den første og nok mest kendte indiske ret er Tandoori Chicken.  En indisk restaurant med respekt for sig selv har altid Tandoori Chicken på første side af menukortet. Dét, som kan være svært ved madretten er, at krydderiblandingen skal være spot-on, hvis du som gæst skal føle, at du har taget en tur til Indien i ekspresfart. Mange indiske restauranter glemmer nemlig at tilføje kanel og garam masala til krydderiblandingen, hvilket giver en vag og uinspirerende oplevelse. En ordentlig krydderiblanding kan til tider være forskellen på en ægte indisk restaurant og den restauratør, der aldrig har været i Asien.

 

Tikka Chicken Masala

En anden klassiker fra det indiske køkken er Tikka Chicken Masala. Den har taget resten af verden med storm, og du finder sjældent en indisk restaurant, der ikke serverer den. Men der er verdener til forskel på, om restauranten kender til den ægte opskrift eller serverer discount-udgaven. Igen er det blandingen, der er det vigtige. En ordentlig indisk restaurant vil altid kombinere Garam Masala, chili, nelliker, hvidløg og især frisk mynte og koriander. Mange danskere er ikke glade for koriander, men i en ægte Tikka Chicken Masala er det et must. Og når det mixes op med resten af krydderurterne spiller det hele sammen i en større symbiose. Den indiske restaurant Punjab Indian Restaurant i Valby kender alt for godt til vigtigheden i at ramme den rette kombination af indiske krydderier for at give en ægte, autentisk oplevelse til deres gæster. De har taget flere af deres opskrifter med fra deres hjemland, og mange af deres indiske retter stammer fra mange generationer tilbage. De har i over 20 år serveret indisk mad til glæde for alle i København og omegn. Læs mere om deres historie her og se deres menukort for flere lækre indiske retter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *