Menu

Få styr på dine køkkenknive – hvilke skal du vælge?

oktober 25, 2011 - Madlavning

Har du styr på dine knive? Mange mennesker aner ikke, hvilke køkkenknive, de skal gå efter. Det er dog ikke så svært at finde en god kniv, for der findes mange veletablerede og gode mærker med hver sine styrker, og det er forskelligt, hvilke slags knive, man har det bedst med. Det to ting, man selvfølgelig ser på først, er selve knivbladet og selve grebet, dernæst ser man på, hvilken type kniv, man skal bruge. Som du sikkert allerede ved, laves knivene til at

Lad os starte med grebet. Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket greb, der er til dine køkkenknive, men det er meget individuelt, hvad der passer bedst til en. Nogle foretrækker træ, andre plastik og så er der dem, der foretrækker stålgreb. Alt efter, hvad man, om man så at sige, synes ligger bedst i hånden, skal man naturligvis købe de knive, der er bedst, rent ergonomisk for en.

Dernæst er der selve knivbladene, som dog er det vigtigste. Fejlagtigt tror mange, at antallet af lag af stål, er vigtigt. Det er dog ikke tilfældet, for flere lag stål er blot med til at give en visuel effekt til din kniv. Kvaliteten af de mange forskellige typer stål, man laver knive af, kan dog være meget varierende. Man må derfor prøve sig frem, og se hvilke køkkenknive, man selv synes, er bedst.

Der findes et væld af forskellige typer køkkenknive, som passer til forskellige typer råvarer. Typisk deles de op i knive til grønt, kød og brød. Det anbefales sjældent, at man bruger én kniv til alle tre typer råvarer og blot vasker kniven efter brug, da udformningen af knivens blad er specielt udformet til et bestemt slags arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *