Menu

Lider du af paradentose? Så er du ikke alene

februar 1, 2012 - Tandpleje

Paradentose rammer rigtig mange mennesker, og det er en meget ubehagelig sygdom, der både gør ondt og giver et grimt smil. Få derfor hjælp, før det er for sent, og tænderne allerede er begyndt at falde ud.

Der kan være mange årsager til, at folk udvikler paradentose. Oftest handler det om dårlig mundhygiejne, hvor folk enten glemmer at børste tænder eller ikke børster tænderne så godt, som de burde. Det er derfor en god idé altid at huske sin tandbørstning og søge hjælp hos tandlægen, hvis du har brug for det.

Mange mennesker tror, at paradentose kun rammer ældre mennesker. Men faktisk er også yngre mennesker i farezonen, hvis ikke de har en god mundhygiejne. Ud over tandbørstning spiller fx også rygning ind her, idet rygere har en langt større sandsynlighed for at udvikle paradentose end ikke-rygere.

Når skaden først er sket, er det ikke nok blot at forbedre sin tandbørstning eller at stoppe med at ryge. Paradentose er en alvorlig sygdom, og ofte er det nødvendigt med medicinsk eller kirurgisk behandling for at få bugt med den. Mange får desuden brug for tandimplantater, fordi sygdommen simpelthen får de gamle tænder til at falde ud!

En tanke om "Lider du af paradentose? Så er du ikke alene"

Tina Schou

Hvordan ved man egentlig, om man er begyndt at få paradentose? Altså hvad er symptomerne? Jeg er nemlig lidt bekymret for, at jeg er ved at få det, men vil gerne være på den sikre side før jeg tager forbi tandlægen.

Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *