Menu

Pas på solen, den kan giver permanent pigmentforandring!

april 28, 2011 - Hudpleje

Pigmentforandring har godt nok gjort mig lidt træt af livet til tider, ikke sagt at min verden er gået helt under, men de sidste par år er min hud i ansigtet, på hænderne og ja, nogle steder på halsen, blevet hårdt belastet af forandringer i pigment sammensætningen. Jeg har hørt noget om at det er den naturlige melanin der produceres i huden, der på baggrund af for meget UV lys fra solen, med tiden hober sig op, fordi der ganske enkelt er blevet produceret for meget.

Nu skal det selvfølgelig ikke gå over og blive den helt store tekniske forklaring i mit blog indlæg, jeg er bare lidt ked af ikke at havde været blevet oplyst nok, omkring UV lysets ekstremt skadelige konsekvenser for huden, i det øjeblik at man får lidt rigeligt af den. Min pigmentforandring i ansigtet er det værste område, jeg har fået nogle mindre skjolder i huden omkring næsen, der i modsætning til resten af ansigtet, træder tydeligt frem, ved at være lysere i det.

Jeg har snakket med en lokal hudlæge om problemstillingen, jeg godt nok ikke er stolt af og har fået beskeden om at disse skader i mange tilfælde ikke er til at genoprette i sin normale form. Kort sagt, pigmentforandring i din hud, kan ikke spoles tilbage, når først skaden er sket. Det er i dag muligt at få stoppet udviklingen, så den ikke fortsætter uhæmmet der ud af, men har du først taget skade af solens UV lys, så er det et permanent problem resten af livet. Så til alle derude, pas på solen i de skarpeste timer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *