Menu

Plastikposer burde blive erstattet af de miljøvenlige bæreposer

april 5, 2011 - Emballage

Så er den gal igen, jeg bliver nødsaget til lige at lette mit hjerte omkring endnu en sag, der for nogen måske ikke er så interessant, men faktisk ret aktuel i forhold til menneskehedens fortsatte eksistens her på jorden. Det er ikke gået forbi mit øre, at globalt set har vi virkelig nogle udfordringer i forhold til affald. En stor del af verden producere i dag så meget affald, at det seriøst må vække lidt bekymring i et hvert sind, og bunkerne vokser sig blot større og større dag for dag. Derfor bør plastikposer blive erstattet af genanvendelige bæreposer.

En stor synder, er de famøse plastikposer, der i vore dage bliver anvendt i grotesk store mængder. Disse plastikposer er i mange tilfælde erhvervet i de butikker som folk anvender og for at kunne transportere noget indkøb med hjem, så har man de her plastikposer som næsten en standard del af alle kasseapparat udgange. Man griber blot det ønskede antal poser og så er man ellers klar til at ramme bilens bagagerum og fred være med letheden i det.

Mit største problem omkring vores overforbrug af plastikposer, bunder også i den enorme belastning af vores globale miljø, der skal nedbryde og omsætte produktet, hvilket i mange tilfælde bliver erstattet af en afbrænding på den lokale genbrugsstation. Uanset om man brænder eller efterlader plastikposer i naturen, så vil det belaste miljøet en del og derfor mener jeg at bæreposer af stof, igen bør få deres comeback, med henblik på mere genbrug af emballage, indpakning og poser, der på grund af deres genanvendelighed, kan skåne vores sarte miljø, fra tonsvis af plastik, der kun anvendes én enkelt gang.

En tanke om "Plastikposer burde blive erstattet af de miljøvenlige bæreposer"

Karen

Jeg kunne ikke være mere enig med dig. En af mine helt store anker er at der ikke sælges stof net i alle de store dagligvare butikker. Hvilket også hænger sammen med en af mine andre helt store anker: At der bliver smidt kilovis af kvitteringspapir ud hver dag i stedet for at det bare var noget man skulle bede om, end at man skulle afvise.

Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *